Larian Banner
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 1 of 2 1 2
Game Video's won't play #425021
10/11/10 11:21 AM
10/11/10 11:21 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161
Hi all,

Hoping someone can help me out.
The game itself runs wonderfully, no issues whatsoever, until I get to a cut scene when a video from the video folder is supposed to play. At that point it just freezes and the only way I can continue is by pressing escape.

When I try playing those video's from the video folder they run, but not quite well. The video and sound aren't in sync and only when I rewind the video will they be in sync.

Just all sounds to me like a codec issues but no clue how to fix it. Possibly something with the WM9 one.

I've tried installing the K light codec pack, also tried uninstalling all the players I used (Winamp, VCL, DIVIX) and then playing it (no luck) then installed K-light (no luck) and then VCL and I'm back to the original situation. And the WM9 file available is only for XP and not Vista (which I am running)

Not sure what info you all need but here's my system info:

Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.100608-0458)

Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz (4 CPUs), ~2.8GHz
Memory: 3326MB RAM
Video Card name: ATI Radeon HD 4800 Series (Dark Knight edition)

P.S. this is the steam version of Dragon Knight Saga

Let me know if you need want any other info, and hope you can help me out.

Regards,

G.


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425028
10/11/10 11:57 AM
10/11/10 11:57 AM
Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
ava Offline
member
ava  Offline
member

Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
Are your drivers up to date? Can you send a dxdiag to support@larian.com?


It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Douglas Adams
Re: Game Video's won't play [Re: ava] #425029
10/11/10 12:07 PM
10/11/10 12:07 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161

hi Ava,

Yup the drivers are up to date as far as I know.
Sent a mail to support, but not quite sure what your SLA's are since I've not heard back for 3 days.
Hence I thought I'd give the forums a try.
(I know I'm unpatient, and there's people with worse problems, but would love to play the game with the video's)


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425043
10/11/10 12:51 PM
10/11/10 12:51 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
ava Offline
member
ava  Offline
member

Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
It seems that, based on your dxdiag, you do not have the latest ati drivers, you can download the latest drivers via this link:

http://support.amd.com/us/psearch/Pages/...words=&items=20


It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Douglas Adams
Re: Game Video's won't play [Re: ava] #425057
10/11/10 01:45 PM
10/11/10 01:45 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161

Updated drivers, unfortunately no joy, do you want me to send another dxdiag ?


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425061
10/11/10 01:51 PM
10/11/10 01:51 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
ava Offline
member
ava  Offline
member

Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
Yes, please.


It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Douglas Adams
Re: Game Video's won't play [Re: ava] #425064
10/11/10 01:53 PM
10/11/10 01:53 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161

thanks for your help and quick support !
It's really appreciated.

Sent it and also saw you had a new tool so did a report from that as well.
Sorry that they are in seperate mails, I only saw your response after I sent the first one....


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425072
10/11/10 02:11 PM
10/11/10 02:11 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
ava Offline
member
ava  Offline
member

Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
Can you try installing this:

http://www.mediaplayercodecpack.com/

I think you're missing the wm9 codec, so this might help.

Last edited by ava; 10/11/10 02:11 PM.

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Douglas Adams
Re: Game Video's won't play [Re: ava] #425097
10/11/10 04:00 PM
10/11/10 04:00 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161
Installed it and did a restart, unfortunately no change.

Not sure if this is helpful but I tried running the video's from the folder in Windows Media Player and it came up with the error that the Windows Media Video 9 (WMV3) codec is not installed.


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425156
10/11/10 07:20 PM
10/11/10 07:20 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
K
Knight Flyer Offline
journeyman
Knight Flyer  Offline
journeyman
K

Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
Is Windows Media Player set as your default media player ?

If not, try it as that used to cause bugs for Oblivion and Fallout 3

It may make no difference because lets face it, scratching your armpit could cause a bug in a Bethesda game.

Oops, you posted while I was typing, disregard the above and see if updating Windows Media Player chucks that codec in for you.

Last edited by Knight Flyer; 10/11/10 07:24 PM.
Re: Game Video's won't play [Re: Knight Flyer] #425161
10/11/10 07:42 PM
10/11/10 07:42 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161

Ok tried that, unfortunately no go either.

I did notice one more thing, I've got a G15 gaming keyboard and on it it shows if your playing tracks. On the display it says Tutorial_Arrival but doesn't play, unfortunately pressing play or rewind or next track etc doesn't do anything either. But I guess it means it's trying to initialize the video.


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425190
10/11/10 09:01 PM
10/11/10 09:01 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
K
Knight Flyer Offline
journeyman
Knight Flyer  Offline
journeyman
K

Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
Hmm, am unfamiliar with it and its modus operandi but wonder if the drivers for it are causing a conflict by hooking into what your playing, have you got a backup keyboard laid about you could plug in and try, I'm clutching at straws but if you get the same thing with a diffo keyboard then you know your G15 isnt causing the problem.

Re: Game Video's won't play [Re: Knight Flyer] #425192
10/11/10 09:10 PM
10/11/10 09:10 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161
Nope I know it's not the keyboard, my wife has the same keyboard and it's running just fine on her PC.
Has most likely something to do with drivers and the WM9 codec to be specific..

Thanks though for any suggestions and ideas \:\)


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425197
10/11/10 09:21 PM
10/11/10 09:21 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
K
Knight Flyer Offline
journeyman
Knight Flyer  Offline
journeyman
K

Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
Sorry none of that worked for you Garod, but I do have another suggestion.

Wait till she goes to the loo and swap her computer for yours.

Hope you get it working.

Last edited by Knight Flyer; 10/11/10 09:22 PM.
Re: Game Video's won't play [Re: Knight Flyer] #425199
10/11/10 09:35 PM
10/11/10 09:35 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161
that might actually work.. they basically look the same...
hmm though better not, our sofa in the living room isn't that comfortable to sleep on.
hmmm maybe I'm being optimistic here, I meant the shed in the garden can get cold at night.


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425218
10/11/10 11:10 PM
10/11/10 11:10 PM
Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
K
Knight Flyer Offline
journeyman
Knight Flyer  Offline
journeyman
K

Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
Thats the downside for us blokes, too many priviliges to lose.

You could check on hers to see if her setup ie: drivers and codecs etc differs to yours much, or even copy the codecs etc off hers and dump em into yours, if thats possible to do.

Re: Game Video's won't play [Re: Knight Flyer] #425296
11/11/10 07:32 AM
11/11/10 07:32 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161
Have to tell you I'm a bit wary of simply copying things over.
First I wouldn't know what to copy and second, I am not sure if it's as simple as copying them over, I would assume they would need to get registered somehow so that windows knows that they are there and to utilize them.


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425302
11/11/10 07:51 AM
11/11/10 07:51 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
K
Knight Flyer Offline
journeyman
Knight Flyer  Offline
journeyman
K

Joined: Nov 2010
Posts: 76
UK
I'm not sure either, when you go to the folder that the video's are in and double click one to run it, does it open windows media player or does it open another player ?

Re: Game Video's won't play [Re: Knight Flyer] #425316
11/11/10 09:23 AM
11/11/10 09:23 AM
Joined: Nov 2010
Posts: 161
G
Garod Offline OP

member
Garod  Offline OP

member
G

Joined: Nov 2010
Posts: 161
Windows Media player will result in the error I mentioned above ( Windows Media Video 9 (WMV3) codec is not installed )
VCL plays it but sound and video aren't synced.

unfortunately the link on the main page for WM9 is only for XP and the one ava sent didn't have any results.
I googled it, but don't really want to start messing with codec packs in case this makes things more compliaced.


WeresheepVampire of Original Sin
WoOS - http://weresheep.net/doku.php
Re: Game Video's won't play [Re: Garod] #425320
11/11/10 09:44 AM
11/11/10 09:44 AM
Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
ava Offline
member
ava  Offline
member

Joined: Jan 2006
Posts: 154
Belgium
 Originally Posted By: Garod
Windows Media player will result in the error I mentioned above ( Windows Media Video 9 (WMV3) codec is not installed )


That is the problem here indeed, for some reason you don't have the standard wm vid 9 codec. If you don't get the videos to play in the windows media player, you won't get them to play in the game. I'll look around a bit on google, see if I can find a decent codec pack for you.


It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Douglas Adams
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Bvs, ForkTong, Larian_QA, Lar_q, Lynn, Macbeth, Raze 

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.2