Larian Banner
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Joined: Jan 2018
Location: Brazil
B
stranger
OP Offline
stranger
B
Joined: Jan 2018
Location: Brazil
Theese issues arose while i was working on the Divinity Engine 2, i am listing them here to avoid creating several posts.

Here follows:


- Saving keybinds in the preferences menu do not apply.

- The story editing(coding) window won't save or load custom layout.

- Layers will be tagged as empty by the engine even if the layers inside it have objects inside (This makes organizing the layers very frustrating as the engine will make an empty copy of the layer every time you exit the editor, i have to delete them every time and in some cases ended up deleting the orginal layer with objects inside).

- Custom photobooth level: the portraits will not take atmosphere settings nor shadow cascades into account when rendering.

- Renaming a level on the folder manager (The window that opens when you initialize the engine), will crash the editor;

- Any brush system will not follow the mouse when right-clicking.

- Material editor not initialing at all.

- Story code debugging: the Errors tab will point to a wrong faulty parameter

ex.:
INIT
DB_YoDog(STRING,INTEGER)

KB

IF
stuff
AND
DB_IsPlayer(_Player)
AND
DB_YoDog(_Player,1)
THEN
do stuff;


The Error window in some cases will say parameter 2 is at fault when it is acctually parameter 1 (_Player) that has an error.
This makes debugging confusing sometimes.

Joined: Mar 2016
Location: Belgium
T
addict
Offline
addict
T
Joined: Mar 2016
Location: Belgium
Originally Posted by BloodyWorth
- Story code debugging: the Errors tab will point to a wrong faulty parameter

ex.:
INIT
DB_YoDog(STRING,INTEGER)

KB

IF
stuff
AND
DB_IsPlayer(_Player)
AND
DB_YoDog(_Player,1)
THEN
do stuff;


The Error window in some cases will say parameter 2 is at fault when it is acctually parameter 1 (_Player) that has an error.
This makes debugging confusing sometimes.

This has been fixed, but unfortunately the fix won't be in the next update yet.

Joined: Jan 2018
Location: Brazil
B
stranger
OP Offline
stranger
B
Joined: Jan 2018
Location: Brazil
Yay, good news anyways.

Joined: Jan 2018
Location: Brazil
B
stranger
OP Offline
stranger
B
Joined: Jan 2018
Location: Brazil
I upgraded from windows 7 to 10 yesterday, just finished setting everything up, but i noticed some things are gone:

- Brushes and right clicking is working.

- Material editor is working, but won't let me save the new material at all, it either asks me to save in my mod folder or to save it in the shared folder, following any of the two instructions leads to the other, paradoxical saving :P


The other bugs are still there.

Joined: Sep 2017
Location: Belgium, Ghent
addict
Offline
addict
Joined: Sep 2017
Location: Belgium, Ghent
Hey BloodyWorth,

thanks for the clear list! I noted it down for investigation wink

Sincerely,
Kevin


CTRL+K the elf
Joined: Dec 2017
Location: Alaska
apprentice
Offline
apprentice
Joined: Dec 2017
Location: Alaska
I can save my material, but it saves as an .lsmg and I cannot add it to my resource manager as it's asking for a .dds (for texture) or .lsb (for material). Maybe I'm in the wrong panel but the ONLY file format I can save a material (in material editor) is in .lsmg. The guide online isn't clear on what to do.

Joined: Sep 2017
Location: Belgium, Ghent
addict
Offline
addict
Joined: Sep 2017
Location: Belgium, Ghent
It is a known issue we are actively investigating. Our apologies for the delay on a fix for that one.


CTRL+K the elf

Moderated by  Larian_KVN, Nicou 

Link Copied to Clipboard
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5